Euro a atins paritatea față de dolar – cel mai scăzut nivel față de moneda americană din decembrie 2002

Euro ajunsese pentru scurt timp la paritate cu dolarul american pentru prima dată în 20 de ani, ceea ce înseamnă că monedele au avut aceeași valoare.

Moneda Euro scăzuse în data de 12 Iulie la 0,9998 dolari, ceea ce a reprezentat cel mai scăzut nivel din decembrie 2002, pe măsură ce criza aprovizionării cu energie din zona euro și problemele economice continuă să deprime moneda comună. În prezent, euro a crescut cu 0,08%, la aproximativ 1,02 dolari. În același timp, indicele dolarului american a atins 108,56 dolari, cel mai ridicat nivel din octombrie 2002, înainte de a scădea de la acest nivel.

Temerile privind o recesiune au crescut în ultimele săptămâni din cauza incertitudinii cu privire la aprovizionarea cu energie a blocului comunitar, Rusia amenințând să reducă și mai mult fluxurile de gaze către Germania și continentul mai larg.

Banca Centrală Europeană se află într-o „poziție foarte, foarte dificilă”

Perspectiva unei încetiniri economice mai puternice a pus, de asemenea, sub semnul întrebării dacă Banca Centrală Europeană va fi capabilă să înăsprească politica monetară suficient de agresiv pentru a ține în frâu inflația record, fără a adânci durerea economică.

„Banca Centrală Europeană (BCE) se află într-o poziție foarte, foarte dificilă. Ați putea argumenta că BCE a întârziat destul de mult la petrecere atât în ceea ce privește încetarea achizițiilor de obligațiuni, cât și în ceea ce privește înăsprirea politicii monetare”, a spus Stretch. El a adăugat că, în timp ce BCE „a ratat în mod clar un truc” la ultima sa ședință, anticipațiile inflaționiste pe termen mediu s-au retras spre pragul țintă al băncii centrale. „Acesta este un semn că, probabil, pe termen mediu spre mai lung, aceste anticipații inflaționiste nu devin neapărat dezamorsate semnificativ, ci în mod clar dintr-o perspectivă de semnalizare a politicii BCE … nevoia de a acționa și de a acționa rapid este clară”, a spus Stretch.

Graham Secker, strateg-șef european de capital la Morgan Stanley, a declarat că slăbiciunea monedei euro ar putea oferi un impuls companiilor europene înaintea viitorului sezon al câștigurilor din al doilea trimestru. „În urmă cu douăsprezece luni, euro era peste 1,20 dolari, iar acum suntem, evident, foarte aproape de paritate, astfel încât există o scădere destul de semnificativă a câștigurilor în prezent, dar consider că acest lucru este o compensare pozitivă față de unii dintre ceilalți factori negativi care se produc”, a declarat Secker pentru „Street Signs Europe”.Categorii:Diverse, Externe, Noutăți

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: