Vasile Dâncu s-a făcut din nou de râs

Vasile Dâncu reușește să dea din nou cu bâta în baltă și arată cât de precare îi sunt cunoștințele din domeniul pe care îl coordonează. După ce în trecut a arătat că nu poate nici măcar să citească o frază în engleză (VIDEO la acest link), ministrul apărării a făcut o nouă gafă, afirmând că Austria ar fi membru NATO.

”Sunt țări moderne, cum este și Austria, care face parte din NATO și are un sistem de armată obligatorie. Este o excepție aproape în zonele… Este și o țară cu o populație mică”, a spus Vasile Dîncu la Digi 24.

Dar Austria nu este membru NATO și nici nu intenționează să facă acest pas. Având în vedere că este și un stat apropiat, ignoranța lui Dâncu ne arată cât de slabi suntem în domeniul apărării.

Explicațiile lui Dâncu pentru numirea în funcția de ministru al apărării.

Eu sigur că nu sunt militar sau nu am fost militar pentru zona apărării, dar am lucrat în domeniul strategiilor pentru… să zicem aşa, cultură de securitate, am scris studii despre chestiunea asta, am făcut stagiul militar şi asta ar putea să fie o condiţie. De-a lungul cercetărilor mele am studiat, am construit o revistă. Sinteza, o revistă de cultură şi gândire strategică şi evident că este şi o propunere politică aceasta. Generalii se ocupă de tactică şi de strategia de război. Un ministru civil se ocupă, până la urmă, de proiecţia apărării în societate, de cultura de securitate, de modalitatea în care inserăm întreaga societate. Să spunem din specialişti, în ceea ce se numeşte astăzi securitatea naţională, mai mult decât o securitate care este asigurată doar de militari. Astăzi avem un concept extins de strategie de apărare naţională, conform strategiei de apărare publicată recent, unde civilii, specialiştii, sociologi, psihologi sau ceilalţi au un rol foarte important”, a spus Dâncu cu ocazia preluării ministerului.Categorii:Externe, Noutăți, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: