Opinie: MAE condus de Bogdan Aurescu este un minister antinațional. Aceștia afirmă în mod repetat că pactul Ribbentrop-Molotov ar trebui respectat

O rușine mai mare ca Ministerul de Externe al României sub Bogdan Aurescu nu am întâlnit nicăieri în cei 30 de ani de hoție și ticăloșie la vârful țării noastre. Desigur, au furat conducătorii noștri, alții și-au trimis la pușcărie adversarii politici.. Dar niciunul nu și-a vândut țara im acest mod grotesc precum o face “pila” lui Iohannis de la MAE.

Recent, fostul președinte al Federației Ruse, Dimitri Medvedev, a postat o imagine (foto jos) în care Ucraina apărea împărțită intre mai multe țări, printre care și România. Lăsăm la o parte gestul golănesc al lui Medvedev, care desigur că nu are valoare. Însă ce a făcut Aurescu și șleahta de la ministerul de externe?! Puteau să tacă, puteau să emită încă un mesaj de susținere pentru Ucraina, dar în niciun caz să spună despre teritoriile românești din Ucraina că aparțin Ucrainei, așa ceva pur și simplu nu faci, asta dacă îți pasă de moartea a milioane de români care s-au jertfit și pentru ca Bogdan Aurescu să aibă azi “un loc de muncă”.

Harta postată de Medvedev, care cu siguranță este o bătaie de joc la dresa României, așa cum este și la adresa Ucrainei. Dar acest lucru nu justifică mizeriile MAE român.

Și până la urmă ce susțin acești mojici de la MAE? Susțin naziștii și comuniștii? Că asta înseamnă Pactul Ribbentrop-Molotov, un pact între Stalin și Hitler prin care aceștia își împărțeau Europa, rupând atunci și teritoriile românești. Ne spun că ce, că asta este ordinea mondială acum? Bun, dar asta ne obligă să respectăm acei criminali și deciziile lor?! Păi atunci voi sunteți ZERO, pentru ce încasați banii în acel minister dacă nu sunteți în stare nici măcar să criticați deciziile unor criminali? Sunteți o rușine, toți cei care contribuiți la aceste mizerii ați fi primii care ați aplauda și crima dacă așa ar sta lucrurile pe plan mondial.

Le reamintim slugoilor de la MAE declarația Parlamentului României din 28 Noiembrie 1991, adoptată cu unanimitate de voturi:

„1. Parlamentul României a luat cunoştinţa de hotărîrea autorităţilor de la Kiev de a organiza la 1 decembrie 1991 un referendum asupra independentei Republicii Ucraina.Profund atasat principiilor fundamentale ale respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi ale popoarelor de a-şi hotărîri soarta, Parlamentul României saluta hotărîrea autorităţilor ucrainene de la Kiev de a organiza un referendum privitor la independenta Republicii Ucraina.Avînd în vedere ca acest referendum ar urma să se desfăşoare şi pe teritoriile româneşti – Bucovina de Nord, Tinutul Herta, Tinutul Hotin, precum şi judeţele din sudul Basarabiei -, Parlamentul României declara solemn ca aceste teritorii au fost rupte din trupul tarii, iar Pactul Ribbentrop-Molotov a fost declarat nul şi neavenit, ab initio, de U.R.S.S. la 24 decembrie 1989 şi de Parlamentul României la 24 iunie 1991.Desigur, este dreptul Ucrainei sa organizeze un referendum pentru independenta sa, dar acest referendum nu poate avea valabilitate în privinta teritoriilor româneşti anexate abuziv de fosta U.R.S.S., teritorii care nu au aparţinut niciodată Ucrainei şi sînt de drept ale României.

2. Parlamentul României reintereaza atasamentul faţă de prevederile Actului inal al Conferintei C.S.C.E. de la Helsinki, care admite posibilitatea modificării frontierelor pe cai paşnice, diplomatice.

3. Parlamentul României, declara solemn ca referendumul organizat de autorităţile de la Kiev în teritoriile româneşti încorporate cu forta în cadrul fostei U.R.S.S. – respectiv în Bucovina de Nord, Tinutul Herta, Tinutul Hotin, precum şi în judeţele din sudul Basarabiei – este nul şi neavenit, precum şi consecinţele acestuia.

4. Parlamentul României cere parlamentelor şi guvernelor tuturor statelor care vor recunoaşte independenta Ucrainei sa declare expres ca aceasta recunoştinţă nu se extinde asupra teritoriilor româneşti menţionate.

5. Parlamentul României se pronunţa pentru începerea unui dialog cu Parlamentul de la Kiev în vederea examinării, împreună a problemelor stabilirii unor relaţii de bună vecinătate şi colaborare între România şi Ucraina şi invita, în acest scop, o delegaţie parlamentară ucraineana urmează să efectueze o vizita la Bucureşti, cat mai curând posibil.

6. Parlamentul României solicita guvernului tarii sa înceapă de urgenta negocieri cu autorităţile de la Kiev în problema teritoriilor româneşti anexate cu forta de U.R.S.S.Aceasta declaraţie a fost adoptată de Parlamentul României în şedinţa din 28 noiembrie 1991, cu unanimitate de voturi”.Categorii:Externe, Noutăți, Opinii, Politică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: