Grafic: Câți bani au primit partidele politice în primele 6 luni și cât au cheltuit pentru “presă și propagandă”. Vezi aici partidul care nu s-a atins de bani.

Deși se plâng că nu sunt bani la buget, guvernanții alocă în continuare sume impresionante pentru partidele politice. Mai mult, acestea, în mod legal, împart banii presei și o cumpără, sabotând astfel sistemul democratic. Dar nici cu presa nu ne este rușine, aceasta abia așteptând să se lase cumpărată, ca o veritabilă damă de companie.

De departe, cel mai mare devorator de bani publici este Partidul Social Democrat care a primit în doar 6 luni impresionanta sumă de 48.085.284,01 lei. Dintre acestia, socialiștii au cheltuit mai mult de jumătate pentru “presă și propagandă”.

În fine, situația este asemănătoare și la PNL, USR, UDMR, PMP și Pro România, ultimele două primind subvenții deoarece au aleși locali.

Cel mai impresionant este cazul partidului AUR, care deși a primit 9.732.083,36 lei, aceștia sunt încăpățânați și își mențin promisiunea făcută electoratului înainte de alegeri, când au spus că nu vor cheltui acești bani și că își doresc să construiască un spital din ei pentru a arăta că se poate și-n România.

Mai jos vă prezentăm graficul veniturilor și cheltuielilor realizate de partidele politice.

Sursa: roaep.ro


Categorii:Diverse, Noutăți, Politică

Etichete:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: