De ce nu este SUA oficial într-o recesiune?

SUA au intrat tehnic într-o recesiune în al doilea trimestru al anului 2022, în condițiile în care economia s-a contractat cu 0,9% de la an la an, după o scădere de 1,6% în primul trimestru. Cu toate acestea, organismul oficial care este însărcinat să facă un apel cu privire la faptul că economia este într-o recesiune nu a dorit încă să declare că SUA este, de fapt, într-o recesiune economică.

Încetinirea cheltuielilor personale

În perioada Aprilie-Iunie, PIB-ul a scăzut pentru al doilea trimestru consecutiv, pe care Departamentul de Comerț al SUA l-a atribuit tragerii stocurilor private și investițiilor fixe rezidențiale, reducerii cheltuielilor guvernamentale federale și scăderii investițiilor fixe nerezidențiale.

Magazinele de mărfuri generale și dealerii de autovehicule din SUA și-au ușurat acumularea de stocuri în ultimul trimestru, ceea ce a dus la scăderea investițiilor în inventarul privat, în timp ce mișcarea guvernului de a reduce cheltuielile sale non-defensive a dus la scăderea cheltuielilor guvernamentale federale.

Acești factori compensează creșterea exporturilor și a cheltuielilor de consum personal în trimestrul al doilea.

În timp ce a doua scădere consecutivă a PIB-ului a ajuns la definiția larg acceptată a unei recesiuni, SUA, potrivit unui organism care ajunge să spună când țara este deja într-una singură, nu a făcut încă un apel.

Încetinirea creșterii

În timp ce SUA nu se află într-o recesiune oficială, mulți analiști au recunoscut că creșterea economică a țării încetinește. Chiar și președintele american Joe Biden a declarat că „nu este de mirare că economia încetinește” pe măsură ce economia a ieșit din creșterea istorică de anul trecut, recâștigând toate locurile de muncă din sectorul privat pierdute în timpul pandemiei de COVID.

„Dar chiar dacă ne confruntăm cu provocări globale istorice, suntem pe calea cea bună și vom trece prin această tranziție mai puternică și mai sigură”, a declarat Biden într-o declarație de săptămâna trecută, după lansarea raportului trimestrial privind PIB-ul.

Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, rămâne, de asemenea, optimist în ceea ce privește economia, declarând reporterilor într-o conferință de presă recentă: „Nu cred că SUA se află în prezent într-o recesiune și motivul este că există prea multe domenii ale economiei care funcționează prea bine”.Categorii:Diverse, Externe, Noutăți

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: